Tutkimukset tuovat esiin mielenkiintoisia asioita

Oletko koskaan miettinyt, että miksi tutkijan ammatti on niin kiehtova? Minkälaista on toimia tutkijana ja mihin erilaisia tutkimuksia itse asiassa tarvitaan? Laajat ja oikein kootut tutkimukset asiasta kuin asiasta voivat olla hyvin mielenkiintoisia. Tutkimukset laajentavat yleistietoa erilaisista teemoista ja ovat tärkeä osa sivistystä. Mikä parasta tutkimusten avulla voidaan kohentaa monien ihmisten elämänlaatua, osaamista ja työllistymistä sekä kotimaassa että ulkomailla.

Tutkimuksen voi aloittaa lähes mistä vain

Maailmassa on tutkittu todella paljon erilaisia asioita. Tutkimuksia löytyy lähes aiheesta kuin aiheesta, sillä tutkia voi melkein mitä asiaa tahansa. Mielenkiintoisimpia tutkimuksia ovat sellaiset, jotka kiinnostavat mahdollisimman monia ihmisiä ympäri maailman. Edellä mainittuja tutkimuksia voivat olla esimerkiksi erilaiset sairaudet ja mistä ne johtuvat tai vaikka liikunnan merkitys ihmisen hyvinvointiin. Myös suositusta etätyöstä ja sen merkityksestä on olemassa monia avartavia tutkimuksia.

Tutkimusta voidaan tehdään iloisista ja arkisista asioista, kuten esimerkiksi ystävyydestä tai jopa perunan viljelystä Suomessa ja maailmalla. Joskus tutkimuksen aihe voi olla surullinen, kuten miksi maailmassa on sotia tai miten koulukiusaaminen voidaan lopettaa. Kaikkiin tutkimuksiin ei aina löydy yhtä oikeaa vastausta, vaan asioita voidaan tutkia monilta eri näkökannoilta katsottuna.

Tutkimuksen aiheena voivat olla vaikkapa joulukoristeet. Joulukoristeiden laittaminen kuuseen ja kodin ikkunoihin on monille perinne, josta ei haluta luopua. Ovatko sinun suosikkisi jouluvalot, joulukellot, joulupallot, joulusukka vai se perinteinen joulutähti kuusen latvassa? Ole huolehti, joulu on useimmille ihmisille vuoden tärkein juhla. Pimeän keskellä oleva tapaaminen ystävien ja suvun kesken, joten ei ihme, että jouluun liittyviä tutkimuksia on tehty maailmalla todella paljon. Jouluruoat, joulukoristeet, joulupukki tai miksi joulua vietetään, ne kaikki ovat suosittuja tutkimusten aiheita.

Minkälaista joulua sinä haluat viettää? Perinteistä, modernia vai jotakin niiden yhdistelmää? Teetkö jouluruoat alusta alkaen itse vai käytätkö valmisruokia apuna? Millaiset silmiä hivelevän kauniit Joulukoristeet löytävät kotiisi? Ja mistä sellaiset voi helposti hankkia? Oikea vastaus on, että kaikenlaiset joulukoristeet hankit edulliset verkosta suoraan kotiin toimitettuna. Ja sitten vain joulun jälkeen tutkimus käyntiin, eli miksi teidän perhe valitsi juuri tietynlaiset joulukoristeet? Vaikuttiko siihen koristeiden ulkonäkö, hinta vai kenties perinteet lapsuuden kodista asti? Mielenkiintoisia asioita, joita tosiaankin kannattaa tutkia kaiken muun ohessa.

Tutkimukset selvittävät asioita järjestelmällisen toiminnan avulla

Olet joskus saattanut kuulla sekä tieteellisistä että ei-tieteellisistä tutkimuksista. Mikä ero näiden kahden tutkimusten välillä on?

  • Tieteelliset tutkimukset

Tieteellisistä tutkimuksista puhutaan silloin, kun tutkimuksessa hyödynnetään vanhoja hyväksi havaittuja tieteellisiä metodeja. Samankaltaisesta asiasta saattaa olla olemassa jo tutkimus tai tutkimuksia, jolloin uudessa aiheeseen liittyvässä tutkimuksessa halutaan yleensä pitää mukana “vanhaa faktatietoa”, mutta lisätä siihen samalla jotakin tutkimuksen avulla saatavaa uutta tietoa.

  • Ei-tieteelliset tutkimukset

Ei-tieteellisiä tutkimuksia kutsutaan selvityksiksi. Tutkijan työssä tärkeää on, että erilaisille asioille löydetään syitä ja seurauksia, eli asioiden välisiä yhteyksiä. Usein tutkimuksen tilaajalle riittäisi pelkkä selvitys yritystä kiinnostavasta asiasta, mutta tutkijat haluavat usein tietää, miksi asiat tai tilanteet ovat lähteneet menemään tiettyyn suuntaan. Tutkimuksesta muodostetaan loppujen lopuksi tiivis kokonaisuus, joka voi sisältää erilaisia asioita ja näkökantoja asian selvittämiseen. Tutkijan tehtävänä on tutkia ja tutkijaluonne auttaa usein kyseisessä asiassa.

Kuka tutkimukset toteuttaa?

Tutkimusten toteuttajina toimivat usein joko yliopistot tai markkinatutkimuslaitokset. Tutkimusta johtaa tutkimusjohtaja, joka on myös vastuussa erilaisten tutkimusten toteutumisesta. Kaiken kaikkiaan erilaiset tutkimukset voivat palvella niin yksityistä kuluttajaa kuin myös erilaisia yhteisöjä ympäri maapallon. Mitä asioita sinä haluaisit tutkia?

onepirate