Kävelemisellä on paljon hyötyjä – tutkimuksetkin sen todistavat

Kaikki liike on aina hyödyllistä ja liikkua tulisikin päivittäin. Liikunnalla ei kuitenkaan tarkoiteta hikiliikuntaa tai urheilijoille räätälöityä urheilusuoritusta. Käveleminen on yksi tehokkaimmista liikuntamuodoista. On varmasti kaikkien tiedossa, että askelia tulisi tulla vähintään 8 000 päivässä. Aikaisemmin suositeltu määrä oli enemmän. Se oli noin 10 000 askelta päivässä, ja siitä ei ole mitään haittaa, vaikka tuo 10 000 askelta menisikin rikki. Nyt kävelyn osalta on tullut kuitenkin myös aikasuosituksia. Suositeltu minuuttimäärä liikkumiseen on vähintään 150 minuuttia viikossa. Kuolleisuusriski laskee jo silloin. Toki jos liikkuu enemmän kuin 150 minuuttia viikossa, ei siitäkään ole haittaa. Mitä aktiivisempana itsensä pitää, sitä paremmin yleisesti ottaen voi. Hyvinvointia on nimittäin hyvä pitää yllä esimerkiksi valitsemalla kävelemisen autolla ajamisen sijaan. Myös portaiden käveleminen hissin sijaan on helppo keino saada askelia täyteen. Jos sinäkin pidät itsesi aktiivisena ja kävelet autolla ajamisen sijaan, saat varmasti suositellun askelmäärän täyteen todella nopeasti ja helposti.

Kävelyllä on positiivisia vaikutuksia ihmisen terveyteen

Tutkimukset ovat osoittaneet, että jo kävelyllä on monia positiivisia vaikutuksia ihmisen terveyteen. Kävelyllä voidaan ehkäistä pitkäaikaissairauksia ja kävely voi helpottaa niistä kärsivien ihmisten oireita. Tällaisia pitkäaikaissairauksia ovat esimerkiksi sydän- ja verisuonitaudit, kohonnut verenpaine, nivelreuma, tyypin 2 diabetes, syövät ja jopa masennus. Kävelyllä on siis positiivisia vaikutuksia myös mielenterveyteen ja mielen pysymiseen virkeänä.

Kotoa on hyvä lähteä liikkumaan. Kävelylenkit ovatkin parasta hoitoa niin fyysiselle kuin henkiselle terveydelle. Tutkimukset ovat pystyneet todistamaan, että huono kunto yksi niistä tekijöistä, jotka saattavat johtaa ennenaikaiseen kuolemaan. Verenpainetaudin kohdalla kävelyn merkitys on erittäin suuri. Reipas kävelylenkki pystyy alentamaan verenpainetta saman verran kuin yksi verenpainelääke. Lääkkeen sijaan itseään voi lääkitä siis liikkumalla luonnossa ja pitämällä huolta siitä, että suositellut askelmäärät tulevat täyteen. Aloita siis sairauksien ennaltaehkäisy jo nyt ja voi itsekin paremmin. Se onnistuu helposti, kun lähdet mukavalle kävelylenkille ja otat sen tavaksi vuoden jokaisena päivänä. Puolesta tunnista tunnin lenkki päivässä pitää sinut kunnossa.

onepirate