Tieteen ja tutkimuksen avulla parempia asumisratkaisuja

Kaupungistumisen kiihtyessä jatkuvasti, ovat asunnot usein yhä pienempiä yhä henkilöä kohden ja asuminen kallistuu jatkuvasti, erityisesti pääkaupunkiseudulla. Monelle asunnon osto ja Asuntolaina on yksi elämän suurimmista kuluista ja siksi yhä useampi valitseekin mieluummin vähemmän asumisneliöitä tai kaukaisemman sijainnin, kuin maksaa suuria summia asunnoista.

Tieteen ja tutkimuksen avulla on kuitenkin kehitetty paljon ratkaisuja, jotka tekevät pienestäkin asunnosta käytännöllisen ja kodikkaan, eikä kaukainen sijaintikaan usein haittaa. Kerromme tässä artikkelissa eri tieteen innovaatioista, joiden avulla asumisesta tulee hieman mukavampaa. Teknologian kehitys on mahdollistanut mitä erilaisempia vaihtoehtoja, jotka tekevät kotonaolosta kivaa sekä itselle, että muille.

Omaa rauhaa vastamelukuulokkeilla

Vastamelukuulokkeista on tullut viimeaikojen hitti ahtaissa asunnoissa ja erityisesti opiskelijoille ne ovat tärkeitä, sillä niiden avulla pystyy helposti sulkemaan samassa asunnossa olevien ja naapureiden äänet pois. Tutkimusten mukaan ihmisen korva on kehittynyt havaitsemaan erityisesti puheäänelle tyypillisiä taajuuksia, jotka heikentävät keskittymiskykyä ja näiden vuoksi kuulokkeilla keskittyminen paranee.

Kuulokkeiden tai kuulosuojainten avulla voi vähentää myös monia muita melun aiheuttamia haittoja. Melu on todellinen terveysriski ja se muun muassa nostaa stressiin liittyvien hormonien määrää elimistössä ja huonontaa unen laatua. Mikäli asuu meluisassa ympäristössä, kannattaakin satsata hyvään kuulonsuojauksen.

Viihde yhdessä laitteessa

Monet teknologian innovaatiot ovat nykyään mahdollistaneet sen, ettei asuntoon välttämättä haluta televisiota ollenkaan, vaan erityisesi nuoret voivat seurata viihdettä puhelimesta ja tableteilta. Kun tämän yhdistää kuulokkeisiin, voi useampi ihminen asunnossa katsoa samaan aikaan valitsemaansa viihdettä, ollen kuitenkin samassa huoneessa, mutta varsinaisesti häiritsemättä muita.

Pieni tila vaatii luovuutta

Vaikka pieni tila saattaa usein alkuun tuntua liian ahtaalta useamman ihmisen käyttöön, se on usein ainoastaan luovuuskysymys. Lisäksi se vaatii yhteisiä pelisääntöjä ja niiden noudattamista. Moni tieteellinen innovaatio on kuitenkin lähtenyt juuri tämänkaltaisista tarpeista ja pienessä tilassa asuminen useamman ihmisen kanssa saattaa hyvinkin inspiroida myös tulevia keksintöjä, joista tulee valtavia menestyksiä.

onepirate