Immunoterapia on yksi kuumimmista aiheista tiedepiireissä

 

Eräs eniten keskustelua ja kiinnostusta herättävistä aiheista tällä hetkellä tiedepiireissä on immunoterapia. Sillä tarkoitetaan suhteellisen uutta syövän hoitomuotoa, jonka avulla pyritään herättelemään potilaan omaa immuunijärjestelmää siten, että se pystyy paremmin taistelemaan syöpää vastaan. Käytännössä immunoterapiahoidon aikana pyritään stimuloimaan immuunijärjestelmää siten, että se jaksaa tehdä lujemmin töitä pysyäkseen vahvana tai hyökkäämään uhkaavia syöpäsoluja vastaan. Joissain immunoterapian muodoissa elimistöön syötetään tiettyjä immuunijärjestelmäkomponentteja kuten esimerkiksi erityisiä proteiineja.

Normaalissa kehossa immuunijärjestelmä suojaa ihmistä erilaisilta taudeilta, syöpä mukaanlukien. Kun immuunijärjestelmä toimii kuten sen pitää, pystyy se paikallistamaan ja tuhoamaan vialliset “solut. Kasvaimia syntyy silloin kun nämä solut jäävät omalta elimistöltämme huomaamatta, jolloin ne pääsevät kasvamaan ja muodostavat kasvaimia. Tutkijat ovat panostaneet t
odella paljon viime vuosina immunoterapian kehittämiseen, jotta syöpään saataisiin jokin pysyvämpi hoitokeino. Toiveena onkin ennen kaikkea se, että immuunijärjestelmän valjastaminen tehokkaammaksi syövän torjumisen suhteen voisi jopa auttaa elimistömme immuunijärjestelmää muistamaan syövän ja estää sitä uusiutumasta.

Viimeisten vuosikymmenten aikana immunoterapiasta on tullut todella tärkeä keino hoitaa joitain syövän muotoja. Tutkimuksissa selvitetään parhaillaan uusia mahdollisuuksia immunoterapian suhteen, ja jo nyt tulokset näyttävät varsin lupaavilta.

onepirate