Kevyempi askel

Nykyään ihmiset pitävät asioita helposti itsestäänselvyytenä. Näin ei tietenkään saisi olla, mutta tuskin on kovinkaan yliampuvaa väittää, että meistä jokainen siihen syyllistyy – enemmän tai vähemmän.

Jokapäiväinen kiire alkaa helposti ahdistaa. Jatkuvasti pitäisi olla valmis lähtemään johonkin ja mielellään vielä venymään useampaan paikkaan samaan aikaan. Sinulta odotetaan paljon. Hoida työt, perhe, aikuisten velvollisuudet, pidä koti puhtaana, lapset tyytyväisenä ja muut sukulaiset vielä tyytyväisempinä. Juokset kahvikuppi kädessä linja-autoon, lähes myöhästyttyäsi siitä lasten aamuisen kiukuttelun myötä. Uppoudut kirjaan, jotta ikuisuudelta tuntuva matka työpaikalle taittuisi nopeammin.

Havahdut kirjan uuden luvun alkaessa, vain huomataksesi, että oma pysäkkisi olikin jo se edellinen. Hyppäät pois pysäkillä ja otat puolikkaita juoksuaskelia ehtiäksesi ajoissa toimistolle. Kun kahvi läikkyy ja kiristävät kengät hiertävät uusia rakkoja jo valmiiksi rasittuneisiin jalkoihisi, on yksi asia varma. Vapaapäivän lisäksi tarvitset omaa aikaa ja shoppailua – erityisesti uudet kengät.

Eikä sillä oikeastaan ole väliä oletko kiireinen, perheellinen, työllistetty, tai edes aikuinen. Arjen mukavuudet kuuluvat kaikille statusta ja elämäntilannetta katsomatta. Näihin mukavuuksiin kuuluvat myös vaatteet ja kengät, jotka ovat parhaimmillaan täydellisesti istuvat ja mukavat käytössä.

Laatua naapurista

Laatua etsivälle vastaus löytyy yllättävän läheltä, naapuristamme Ruotsista. Vagabond on vuonna 1973 perustettu ruotsalainen kenkävalmistaja, jolta löydät nykyään myös muun muassa laukkuja ja lompakoita. Varbergin kaupungissa Ruotsissa suunnitellaan vuosittain kymmeniä, ellei satoja uusia designeja, jotka nopeasti leviävät myyntiin ympäri maailman.

Vagabondilta kerrotaan, että inspiraatio suunnitteluun ja työn jatkamiseen tulee ihan tavallisilta ihmisiltä, joita he päivittäin tapaavat. Näin ollen kengät ja laukut ovat jokaiselle helppoja lähestyä. Yksinkertaisuus, laatu ja kaunis ulkonäkö – kaikki se, mitä suuri osa ihmisistä nykypäivänä eniten arvostaa. Eipä siis ihme, että kenkiä myydään edelleen jopa kaksi miljoonaa paria vuodessa, lähes kolmessakymmenessä eri maassa.

Lisäetua merkille tuo loistavan valikoiman tarjoava nettikauppa. Sieltä löydät niin miesten kuin naistenkin kengät, suuren valikoiman laukkuja ja lompakoita, ja tietenkin ale-osaston! Valikoimassa on lenkkareita, nilkkureita, saappaita, sandaaleja, reppuja, käsilaukkuja ja niin edelleen.

Toimitus tapahtuu 3-6 arkipäivän kuluessa, tällä hetkellä kuuteentoista eri maahan. Täysin maailmanlaajuisesti kauppa ei siis toimi, mutta suomalaisia se palvelee moitteettomasti. Noin kuuden euron kiinteä toimitusmaksu ei sekään ole este tilaukselle.

Jos olet ennemmin kivijalkaliikkeissä kävijä, löytyy myymälöitäkin Suomesta vino pino.

Tee fiksumpi valinta

Kaikki elämässä ei voi olla ruusuista ja mukavaa. Ei vaikka kuinka niin toivoisit. Siksi on vähintäänkin järkevää tehdä edes yhdestä arkipäivän haasteesta vähän helpompaa. Kun ensi kerran kompastelet aamuvarhaisella unenpöpperössä junaan tai linja-autoon, tai läikytät kahvia päällesi juostessasi väärältä pysäkiltä takaisin oikeaan suuntaan, voit korjata ainakin yhden asian: kenkiesi ei tarvitse olla epämukavat.

Saat samassa paketissa mukavat, helpot, laadukkaat ja hyvännäköiset kengät.

Voit juosta kiireessä ja läikyttää kahvia kengillesi ihan huoletta – toimistolle päästyäsi kengät eivät ole hiertäneet rakkoja kenkiisi, kahvin saat puhdistettua muutamalla pyyhkäisyllä ja kollegasi huomioivat uudet kenkäsi ennen sotkuista tukkaasi.

Ei kengät tietenkään kaikkia ongelmiasi ratkaise, saati sitten poista kiireitäsi. Mutta aivan varmasti elämäsi on ainakin hetken aikaa hieman hohdokkaampaa.

This entry was posted in Yleinen. Bookmark the permalink.
onepirate